Veelgestelde vragen

  • Waarom is Waterstof goed voor je?

    Over waterstof in ons lichaam zijn de afgelopen jaren vooral in Japan en Amerika veel onderzoeken geweest en er zijn op internet ook veel enthousiaste publicaties te vinden die de effecten ervan in ons lichaam beschrijven. Deze hebben betrekking op de werking van onze organen en het herstel van ons lichaam. Dat heeft te maken drie eigenschappen van waterstof.

    1. Waterstof lost op in water en wordt zo in het lichaam opgenomen.

    2. Waterstof is het kleinste molecuul. Eenmaal in ons bloed dringt het tot in de cellen door.

    3. Waterstof is een krachtige anti-oxidant. En rekent (net als vitamine C) af met vrije radicalen. Dit zijn stoffen ontstaan uit oxidatie en die een negatieve lading hebben. Bewegend door het lichaam beschadigen deze stoffen cellen in een kettingreactie.

    Omdat waterstof op deze manier overal in ons lichaam als anti oxidant aanwezig is zou waterstof hierdoor een positief effect op het herstel van ons lichaam hebben.

  • Wat is de elektrolyse van water?

    Bij de elektrolyse van water komt aan de negatieve elektrode (kathode) waterstof vrij en aan de positieve elektrode (anode) zuurstof vrij. De kathode is het rooster dat je ziet op de bodem van het apparaat en waarvan de belletjes opstijgen. De anode is met een membraan afgeschermd. De zuurstof wordt aan de onderkant van de fles afgevoerd. Ozon kan daar ook ontstaan maar wordt met een katalysator weer omgezet in zuurstof en afgevoerd. Alleen de waterstof lost dus op in de H2 drink fles..

  • Hoeveel waterstof lost er op?

    Er lost ongeveer 1000 ppb (parts per billion) waterstof op. Dat is ca 1 ppm (parts per million) oftewel 0,000001 %. Dat lijkt niet veel maar betreft vele miljarden moleculen!

  • Hoelang blijft waterstof in het water?

    Omdat waterstof zo licht is, verdwijnt het ook weer snel uit het water. Vandaar dat je het toch binnen een half uurtje moet opdrinken. Koud water kan iets meer waterstof bevatten. Dus het helpt wel om koud water te gebruiken.